Bloog Wirtualna Polska
Jest 1 094 669 bloogów | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS

Kalendarz

« kwiecień »
pn wt śr cz pt sb nd
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

Galerie

Wyszukaj

Wpisz szukaną frazę i kliknij Szukaj:

Głosuj na bloog






zobacz wyniki

Subskrypcja

Wpisz swój adres e-mail aby otrzymywać info o nowym wpisie:

Ulubione strony

Aktywnie

Podróże

O moim bloogu

Firma Tupperware to rewolucja w Twojej kuchni. Szeroka gama produktów do przechowywania żywności w lodówce, zamrażarce, gotowania w kuchence mikrofalowej, pieczenia i wiele innych.

Statystyki

Odwiedziny: 112874

Lubię to

Więcej w serwisach WP

Bloog.pl

Bloog.pl

Zdjęcia w galeriach.


Konsultantka - MAMY PRACĘ DLA CIEBIE

wtorek, 10 stycznia 2012 11:25

 "Ile razy dzieliłaś się przepisami na swoje ulubione dania? Rób to zawodowo zarabiając pieniądze! Teraz jeszcze łatwiej!"

Jeśli lubicie Tupperware, macie ochotę mieć produkty w niższej cenie i na dodatek inspiracje do gotowania to zapraszam. W poniedziałek na 10:00 lub 18:00 jest spotkanie w naszej Dystrybucji na Jeleniogórskiej 6 we Wrocławiu, więc kto ma ochotę to proszę o kontakt 798 800 922.

Jako Konsultantka rozpoczynając pracę w Tupperware otrzymujesz Zestaw Startowy w skład którego wchodzą:
Duża Miska do ciasta
Mix Max
Cud kuchenny
Mini Silikonowa łyżka
Mała Optima 640ml z kratką i pokrywką
Katalog i przewodnik konsultanta
Kalendarz książkowy 2012
Komplet druków pomocnych w przygotowywaniu się do kolejnych Party i w poszukiwaniu pomysłów na proste i szybkie przepisy.

Warunkiem jest, że sprzedaż na Twoim Party Startowym przekroczy 400 zł, ale przecież to sama przyjemność spotkać się z koleżankami, poplotkować przy kawie i rogalikach oraz zapoznać się z nowościami Tupperware :)

Po więcej szczegółów sięgnicie na stronę www.tupperware.pl skąd pochodzą zaczerpnięte przeze mnie informacje. 

 Ps. A tak się bawiłyśmy w Fabryce Bombek, na którą nas zabrała Pani Beatka - nasza Dystrybutor :)


oceń
0
0

komentarze (3) | dodaj komentarz

Żeberka w sosie brzoskwiniowym

wtorek, 10 stycznia 2012 11:05

Przepis przywiozłam oczywiście z prezentacji, a na drugi dzień byłam u Pani, która prowadzi restaurację na konsumpcji. Są rewelacyjne. Wyglądają tak i smakują bosko. Ja najbardziej lubię mocno przypieczone, ale to już kwestia gustu. Piszcie jak Wam wyszły :)

ok. 1,2-1,5 kg żeberek
0,5 szkl. oleju
0,5 szkl. ketchupu
0,5 szkl. dżemu brzoskwiniowego
3 łyżki sosu sojowego
vegeta do smaku
cebula średnia 4 sztuki pokrojona na paski

Zrobić z tego sos i wysmarować porządnie żeberka. Poukładać wszystko w Ultra Pro Lasagne i odstawić od lodówki na 24 h. Piec 1,5 godziny w 180 stopniach.

Smacznego.

 


oceń
3
0

komentarze (1) | dodaj komentarz

Rogaliki - pyszne i mięcutkie

wtorek, 10 stycznia 2012 10:58

Przepis na Rogaliki :)

1 margaryna lub masło
3 jajka
50 g cukru
50  g drożdży
500 g mąki
3-4 łyżki śmietany ( ja daję 22%)
szczypta soli

Podgrzaną śmietanę, jajka, cukier i drożdże wymieszać. W misce do ciasta miękką margarynę posiekać z mąką, dodać sól i rozrobiony zaczyn. Wymieszać łyżką, a potem na stolnicy wyrobić ciasto. Obsypać delikatnie mąką i włożyć do misce do ciasta do lodówki na około 1 godzinę. Po wyjęciu rozwałkowywać cieńkie ciasto i zrobić na Rogalomani rogaliki małe lub duże, posmarować żółtkiem i do piekarnika! czas pieczenia: 15 minut, temp: 170-180 stopni.

Zdjęcia rogalików nie mam, bo zawsze za szybko znikają, ale sentymentalnie podrzucę Wam pierniczka, które robiłam z córcią na Święta :)

 

 


oceń
2
0

komentarze (1) | dodaj komentarz

Warsztaty kulinarne

poniedziałek, 05 grudnia 2011 22:41

Zapraszam na kulinarne spotkanie z produktami Tupperware

Poznajemy tajniki, jakie drzemią w naszych produktach. 

Degustujemy przygotowanej potrawy i świetnie się bawimy.


        
Najbliższe spotkania:

1. 07.12.2011 godzina 18:00 Oborniki Śląskie 

Szkoła Podstawowa nr 2 ul. Wyszyńskiego 2

2. 15.12.2011 godzina 18:00

Dystrybucja Tupperware

Wrocław ul. Jeleniogórska 6 

Zgłoszenia mailem tupperware1@wp.pl lub tel. 798800922. 

Dla każdego miły upominek i świetne towarzystwo. Serdeczne zapraszam. Magda 


oceń
0
1

komentarze (0) | dodaj komentarz

karkówka w zupie cebulowej

wtorek, 29 listopada 2011 14:03

Zima przed nami, więc na obiad mam ochotę na coś sycągo i pysznego. Polecam więc karkówkę w zupie cebulowej. Jako uzupełnienie  można przygotować kluseczki lub swojsko podać z ziemniakami, a mi osobiście do tego kompletu pasuje ogórek, oczywiście własnoręcznie ukiszony (no może trohę wiadro Jumbo mi w tym pomogło :)

składniki: karkówka zapiekana z cebulą (przyprawa do karkówki, 1 kg karkówki, 0,5 kg cebuli, sól, pieprz, francuska zupa cebulowa)

W Ultra Plusie układamy warstwowo plastry karkówki, cebule (cebule można w Szefie Kuchni trochę zmiksować), znowu karkówka i cebula. Przekładane plastry posypujemy francuską zupą cebulową wymieszaną ze śmietaną i ketchupem.
sos: dobrze wymieszać np. w shakerze Mix Max i polać mięso.
śmietana duża 18 % (0,5 l)
ketchup łagodny 0,2 l
francuska zupa cebulowa
Ultra Plus przykryć pokrywką i wstawić do piekarnika na 180o C na ok. 1 godzinkę. Po około 30 min. sprawdzić mięso i lekko je przemieszać aby sos spłynął na boki.
Mięso będzie dobre, gdy zmięknie.
Smacznego


oceń
2
0

komentarze (0) | dodaj komentarz

Chleb

środa, 16 listopada 2011 10:04

Ciasteczka maślane

środa, 16 listopada 2011 10:01

Poniżej podaję przepis, który idealnie można wykorzystać do naszych form ciasteczkowych lub na Pierożkomani i wtedy wychodzą takie małe pyszne ciasteczka, które warto oprószyć cukrem pudrem.

100 g cukru

200 g masła miękkiego pokrojonego na kawałki

300 g mąki pszennej

1 jajko

szczypta soli

cukier waniliowy

0,5 łyżeczki proszku do pieczenia (można, ale nie trzeba)

Wymieszać w misce do ciasta cukier i masło - można ubić mikserem w Candy, żeby było łatwiej, dodajemy jako i dalej miksujemy. Wsypujemy mąkę i w zależności kto ma jaki mikser, albo wyrobić do końca, albo przełożyć na stolnicę i wszystko razem ugnieść. Rozwałkować i wycinać ciasteczka. Piec we wcześniej nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni przez 10-12 minut, aż nabiorą koloru. 

To ciasto możemy również wykorzystać jako bazę do tarty owocowej.

Smacznego


oceń
3
0

komentarze (0) | dodaj komentarz

Miska do ciasta drożdżowego - B11 - wymyślmy nazwę - konkurs

wtorek, 27 września 2011 10:46

Uchylę rąbek tajemnicy Tupperware i powiem, że już w tygodniach 41-42 będziemy mieć DNI CHLEBA. Z tej okazji będą atrakcyjne promocje produktów do przygotowania i wypieku chleba. Naszą najwieksza podporą w produkcji chleba jest miska B11 - potocznie nazywana "do ciasta drożdżowego".

Jak wiecie nasze produkty nazywają się przepięknie - Fryderyk - otwieracz, Bazyle - pojemniki, kolekcja Neo, miski Elegancja. Dużo by wymieniać. Szkoda, że nasz sztandarowy produk nie ma jakieś swojej nazwy.

:-] Ogłaszam więc konkurs na nazwę miski do ciasta B11 :-]

Piszcie w komentarzach jaką nazwę można nadać misce B11 - do ciasta drożdżowego. Upominkiem będzie oczywiście produkt Tupperware, który będzie można odebrać na warsztatach kulinarnych Tupperware we Wrocławiu. A jak pomysł będzie z okolic dalszych Wrocławiowi to będziemy myśleć jak go dostarczyć :)


I kilka słów o produkcie zapożyczonych ze strony www.tupperware.pl

B 11 Miska do ciasta

Niezbędna w każdym gospodarstwie, miska ze szczelnym zamknięciem przeznaczona między innymi do przygotowywania ciasta drożdżowego jak również do przechowywania w świeżości i do transportu żywności. Kształt miski ułatwia szybkie i sprawne wyrabianie ciast w tym ciasta drożdżowego. Wodoszczelne zamknięcie pozwala na bezpieczny transport. 

Zastosowanie:
- do przyrządzania kruchego ciasta, babek i ciast ucieranych
- do utrzymywania w świeżości i serwowania surówek, jarzyn, dodatków czy deserów
- do marynowania mięs i ryb

Jak przygotować ciasto drożdżowe?
Składniki ciasta należy umieścić w misce, zamknąć przykrywkę i odstawić w cieple miejsce. Można umieścić miskę w zlewozmywaku wypełnionym ciepłą wodą. Gdy pokrywka „wyskoczy”, należy zamknąć ją ponowniei odessać powietrze. Po 2-3 razach ciasto będzie wyrośnięte i gotowe do pieczenia.

Pojemność: 3 l Wymiary: Ø 24,5 x 11,1 cm 69,90 zł


oceń
7
0

komentarze (8) | dodaj komentarz

CYTRYNA JEST DOBRA NA WSZYSTKO

piątek, 02 września 2011 10:22

W związku z tym, że wakacje za nami i idą zimniejsze dni nie zapominajcie o dobroczynnych właściwościach cytryny. "Ma doskonałe właściwości antyseptyczne oraz antybakteryjne, dlatego jest chętnie stosowana jako domowy specyfik na trądzik. Walczy z wypryskami, redukuje przebarwienia i zmniejsza pory skóry. Bardzo dobrze sprawdza się jako kosmetyk do pielęgnacji cery tłustej i mieszanej. Po wymieszaniu z wodą może być wykorzystywana jako tonik. Jest powszechnie znana z właściwości rozjaśniających, orzeźwiających i oczyszczających skórę. Dzięki aktywnemu działaniu stymulującemu produkcję kolagenu stosuje się ją w celu pozbycia się zmarszczek. Często wykorzystuje się ją również do pielęgnacji włosów, aby zyskać ich puszystość i bardziej żywy kolor.  Poradzi sobie również z cellulitem… Jak wiele tych i innych zalet kryje w sobie cytryna?"

Może macie jakieś sprawdzone przepisy z wykorzystaniem cytryny? napój orzeźwiający, kuracja antyprzeziębieniowa, piszcie i dzielcie się swoimi sprawdzonymi przepisami.

Ja polecam na przypomnienie lata przepis, którym zapijałyśmy się w dystrybucji

LEMONIADA CYTRYNOWO-PIETRUSZKOWA

SKŁADNIKI NA 1-2 litry wody :

4 Cytryny – wycisnąć w Ergolinia Wyciskacz do Cytrusów,   1 pęczek pietruszki bez łodyżek- rozdrobnić bardzo drobno w Multi Rozdabniaczu,  można dodać kilka listków mięty i też rozdrobnić,  dodać 6 łyżek miodu,  kostki lodu z  Lodowca i  wszystko razem wymieszać w Dzbanku  Nowa Fala. Smacznego :)


oceń
2
0

komentarze (0) | dodaj komentarz

Przepisy Tupperware Cud kuchenny

wtorek, 28 czerwca 2011 18:53

RYBA PO GRECKU
Składniki:
Świeże lub rozmrożone filety rybne,1 duża cebula,3 duże marchewki, 1 duża pietruszka,¼ dużego selera,1 duży por,½ ketchupu ostrego,1 kostka rosołowa,½ szkl. Oleju,1 szkl. Wody,5 dag rodzynek,½ soku z cytryny, pieprz i sól do smaku, (1/2 papryki słodkiej do smaku)

Rybę posypać przyprawami i skropić sokiem z cytryny. Odstawić w pojemniku Tupperware do późniejszego wykorzystania.
Obrane warzywa korzeniowe zetrzeć na Zosi Samosi (duże łezki), a pozostałe pokroić. Następnie dusić je pod przykryciem z dodatkiem oleju, wody i kostki rosołowej. Do uduszonych warzyw dodać rodzynki, ketchup, sok z cytryny i doprawić je do smaku. Następnie, nie zdejmując sosu z ognia, przekładać go sukcesywnie do Cudu Kuchennego lub Kuchmistrza. Układać warstwami na przemian: gorący sos – na spód, ryba, sos ryba, sos gorący na wierzch. Przykryć na 35 minut.

DIETETYCZNE PULPETY CIELĘCO – RYBNE W SOSIE WARZYWNYM
Składniki:
250g cielęciny, 250 g dorsza, 1 białko, sok z cytryny, Vegeta, przyprawy do smaku (sól, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy), natka pietruszki, nać selera, 1 łyżeczka kaszy manny lub 1 łyżeczka bułki tartej, włoszczyzna, 2 łyżki mąki.

Zmielić mięso cielęce i rybę. Wymieszać z białkiem, sokiem z cytryny, pokrojoną natką pietruszki i kaszą manną. Doprawić do smaku. Zrobić małe pulpety i ułożyć na sitku Cudu Kuchennego. Całość zalać wrzącym wywarem (2 l) z włoszczyzny z dodatkiem Vegety. Odstawić pod przykryciem na 25-30 minut. Po tym czasie odlać z Cudu Kuchennego 150 ml wywaru do Shakera; rozbełtać z mąką, zagotować w rondelku i wymieszać z resztą wywaru, po wcześniejszym odcedzeniu pulpetów. Podać z ryżem lub z ziemniakami.

MAKARON, RYŻ, KASZA
Szybko gotujący się makaron lub ryż włożyć do sitka. Zalać osolonym wrzątkiem (ok. 2,5l) do wysokości i wewnętrznej krawędzi pojemnika. Czas przetrzymywania zależy od rodzaju produktu i jego gatunku oraz ilości przygotowywanego produktu. I tak orientacyjnie czas przetrzymywania dla poszczególnych rodzajów produktów wynosi:
Makaron 10-20 minut
Ryż 25-30 minut
Kasza gryczana około 15 minut
Kaszą jęczmienna 20-30 minut


oceń
1
0

komentarze (0) | dodaj komentarz

Ciasto drożdżowe w misce Tupperware

poniedziałek, 20 czerwca 2011 21:43

Naszła mnie ochota na coś pysznego, więc zaczęłam szukać ciekawych przepisów w necie. Zobaczcie sami co znalazłam. Proste, sprawdzone, a jakie pyszne :)

"Pyszności pojawiły się na straganach, wabią i nęcą! Pachnące i świeże produkty, z których można zrobić tyle pysznych potraw. Rzodkieweczka chrupiąca i o zapachu rzodkiewki, pierwsze truskawki, które są z grupy tych mniej pędzonych, sałata jest krucha, pomidory malinowe. Dzisiaj moją uwagę przykuł pięknie bordowy i sprężysty rabarbar. Pamiętam z dzieciństwa moczenie w cukrze i chrupanie długaśnych pałeczek. Rabarbar trudno do końca nazwać warzywem, chociaż bylina ta uprawiana jest "warzywnie" na kompoty, wina i jako dodatek do ciast. To bordowe coś zawiera bardzo dużo żelaza. Kwas jabłkowy nadaje charakterystycznie kwaskowy posmak, a kwas szczawiowy uczestniczy w procesie usuwania z organizmu wapnia. Jednak z jedzeniem rabarbaru nie należy przesadzać, bowiem szczawian wapnia może odkładać się jako kamienie nerkowe. Może, ale nie musi. W dodatku wątpię, by ktoś jadł 2 kg rabarbaru dziennie...

Podaję przepis na placek drożdżowy, oczywiście z miski Tupperware. Nowych czytelników zapraszam do odwiedzenia tematu o tej misce, znajdziecie go w spisie obok pod hasłem "pizza"

5 dag drożdży (czyli 1/2 kostki)
3 łyżki cukru
2 żółtka
1 jajo
cukier waniliowy
1 szklanka mleka
2 łyżki masła
3 szklanki mąki

Zasypujemy drożdże cukrem, do rozpuszczenia. Dodajemy żółtka, cukier waniliowy i odrobinkę soli. Mieszamy. Dodajemy ciepłe mleko rozpuszczonym w nim masłem (mikrofala mile widziana). Mieszamy. Dodajemy mąkę, mieszamy. Zamykamy michę, kręcimy kilka kółek, wstawiamy do gorącej wody. Jak odstrzeli (3 razy - przyp. red.) - wykładamy ciasto na blachę.

Rabarbar (ilość sztuk zależy od gustu) myjemy, obieramy ze skóry, kroimy. Oczywiście możemy dać dowolne owoce zamiast rabarbaru.

Kruszonka:
2 łyżki zimnego masła
3 łyżki cukru pudru
1/2 szklanki mąki

Składniki zagniatamy razem i posypujemy ciasto.

Pieczemy w temp. 180 stopni, 45-60 minut, musicie pilnować!

Mmmmm pycha!!!!!Można przed podaniem oprószyć cukrem pudrem."


Przepis i zdjęcia dzięki http://kulinaria.blog.pl/


oceń
4
3

komentarze (6) | dodaj komentarz

Sos do kapusty pekińskiej

poniedziałek, 20 czerwca 2011 13:31

Sos do kapusty pekińskiej

2,5 łyżeczki majonezu

0,5 łyżeczki chrznu

0,5 łyżeczki musztardy

1 łyżka ketchupu

2 łyżki oliwy

Sok z 0,5 cytryny

1,5 łyżeczki cukru

0,5 łyżeczki curry

Wszystko razem wymieszać w Rozdrabniaczu. Smacznego.


oceń
1
0

komentarze (0) | dodaj komentarz

Ceny nie z tej ziemi - Ultra Pro

poniedziałek, 13 czerwca 2011 22:38

http://youtu.be/HFVO_41IquI


oceń
2
1
Tagi: ultra pro

komentarze (4) | dodaj komentarz

Ciasto z szynką, suszonymi pomidorami i orzeszkami pinii

wtorek, 29 marca 2011 20:23

(40 min - 180 ° C)

   Składniki na 2 formy Mini Silikonowy Król lub jeden Silikonowy Król:

  1. 300 g mąki
  2. 15ml proszku do pieczenia
  3. 100 ml mleka
  4. 100 ml oliwy z oliwek
  5. 3 jajka
  6. 50 g szynki pokrojonej w kostkę
  7. 100 g świeżej mozzarelli pokrojonej w niewielkie kostki
  8. 150 g drobno pokrojonych suszonych pomidorów
  9. sól i pieprz
  10. 50 g orzechów pinii

             Wykonanie:

     Z pieca wyjmij metalowe wkłady i odłóż na bok. Rozgrzej piekarnik do 180 °.

     Umyj i osusz 2 formy Mini Silikonowy Król.

      Wszystkie składniki wymieszaj według kolejności podanej na liście, za wyjątkiem orzeszków        

      Ciasto wlej do silikonowych form.

      Górę ciasta posyp orzeszkami pinii i piecz przez około 40 minut lub do momentu aż wykałaczka

       będzie sucha   

     Przed wyjęciem z formy pozostaw do schłodzenia na 10 minut lecz podawaj wciąż ciepłe.


oceń
0
1

komentarze (0) | dodaj komentarz

Faworki

czwartek, 24 lutego 2011 16:47

Faworki

Składniki:

  • 3 jajka (1 żółtko i 2 całe), 45 ml cukru pudru, 750ml maki,1 łyżeczka octu
  • 10 ml proszku do pieczenia,250ml gęstej śmietany 12%
  • olej do smażenia lub 2 kostki smalcu
  • cukier puder do posypania faworków

Wykonanie:

  • W Dużej misce do ciasta połącz jajka z cukrem pudrem.
  • Dodaj przesianą mąką, proszek do pieczenia, wymieszaj kolistymi ruchami.
  • Wlej śmietanę i ocet, wymieszaj. Ciasto zagnieć na Stolnicy.
  • Wałkiem do ciasta energicznie uderzaj w ciasto aż zaczną się tworzyć pęcherze powietrza.
  • Na Stolnicy cienko rozwałkuj ciasto, podsypując w razie konieczności mąką. Cezarem pokrój na paski długości 7 cm i szerokości 3 cm. W środku każdego paska zrób nacięcie, przez które przełóż jeden koniec ciasta.
  • W Garnku KKSK 3,8l rozgrzej olej i partiami, na głębokim tłuszczu, smaż faworki na złoty kolor z dwóch stron. Wyjmij Neo Cedzakiem i odsącz z tłuszczu na Mini Max Harmoniusz Sito.

Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem z Młynareczki.


oceń
0
0

komentarze (0) | dodaj komentarz

Zdjęcia w galeriach.


środa, 23 kwietnia 2014

Licznik odwiedzin:  112 874