Bloog Wirtualna Polska
Jest 1 107 396 bloogów | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS

Kalendarz

« lipiec »
pn wt śr cz pt sb nd
 010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Galerie

Wyszukaj

Wpisz szukaną frazę i kliknij Szukaj:

Głosuj na bloog






zobacz wyniki

Subskrypcja

Wpisz swój adres e-mail aby otrzymywać info o nowym wpisie:

Ulubione strony

Aktywnie

Podróże

O moim bloogu

Firma Tupperware to rewolucja w Twojej kuchni. Szeroka gama produktów do przechowywania żywności w lodówce, zamrażarce, gotowania w kuchence mikrofalowej, pieczenia i wiele innych.

Statystyki

Odwiedziny: 123573

Lubię to

Więcej w serwisach WP

Finanse

Bloog.pl

Przepisy Tupperware Cud kuchenny

wtorek, 28 czerwca 2011 18:53
Skocz do komentarzy

RYBA PO GRECKU
Składniki:
Świeże lub rozmrożone filety rybne,1 duża cebula,3 duże marchewki, 1 duża pietruszka,¼ dużego selera,1 duży por,½ ketchupu ostrego,1 kostka rosołowa,½ szkl. Oleju,1 szkl. Wody,5 dag rodzynek,½ soku z cytryny, pieprz i sól do smaku, (1/2 papryki słodkiej do smaku)

Rybę posypać przyprawami i skropić sokiem z cytryny. Odstawić w pojemniku Tupperware do późniejszego wykorzystania.
Obrane warzywa korzeniowe zetrzeć na Zosi Samosi (duże łezki), a pozostałe pokroić. Następnie dusić je pod przykryciem z dodatkiem oleju, wody i kostki rosołowej. Do uduszonych warzyw dodać rodzynki, ketchup, sok z cytryny i doprawić je do smaku. Następnie, nie zdejmując sosu z ognia, przekładać go sukcesywnie do Cudu Kuchennego lub Kuchmistrza. Układać warstwami na przemian: gorący sos – na spód, ryba, sos ryba, sos gorący na wierzch. Przykryć na 35 minut.

DIETETYCZNE PULPETY CIELĘCO – RYBNE W SOSIE WARZYWNYM
Składniki:
250g cielęciny, 250 g dorsza, 1 białko, sok z cytryny, Vegeta, przyprawy do smaku (sól, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy), natka pietruszki, nać selera, 1 łyżeczka kaszy manny lub 1 łyżeczka bułki tartej, włoszczyzna, 2 łyżki mąki.

Zmielić mięso cielęce i rybę. Wymieszać z białkiem, sokiem z cytryny, pokrojoną natką pietruszki i kaszą manną. Doprawić do smaku. Zrobić małe pulpety i ułożyć na sitku Cudu Kuchennego. Całość zalać wrzącym wywarem (2 l) z włoszczyzny z dodatkiem Vegety. Odstawić pod przykryciem na 25-30 minut. Po tym czasie odlać z Cudu Kuchennego 150 ml wywaru do Shakera; rozbełtać z mąką, zagotować w rondelku i wymieszać z resztą wywaru, po wcześniejszym odcedzeniu pulpetów. Podać z ryżem lub z ziemniakami.

MAKARON, RYŻ, KASZA
Szybko gotujący się makaron lub ryż włożyć do sitka. Zalać osolonym wrzątkiem (ok. 2,5l) do wysokości i wewnętrznej krawędzi pojemnika. Czas przetrzymywania zależy od rodzaju produktu i jego gatunku oraz ilości przygotowywanego produktu. I tak orientacyjnie czas przetrzymywania dla poszczególnych rodzajów produktów wynosi:
Makaron 10-20 minut
Ryż 25-30 minut
Kasza gryczana około 15 minut
Kaszą jęczmienna 20-30 minut

oceń
1
0



Więcej na ten temat


wtorek, 29 lipca 2014

Licznik odwiedzin:  123 573